rafal6191 Posted October 25, 2015 Report Share Posted October 25, 2015 WitamDziś w mojej drukarce Canon Pisma IP 3600 pojawił się problem otóż chciałem sobie wydrukować zdjęcia i podczas drukowania wszystko było jak zawsze ale wydrukowane zdjęcia były strasznie dziwne otóż nie miały normalnych kolorów takie jakie powinny mieć tylko były głównie w odcieniach niebieskiego (cyan) oraz różowego (magneta). Próbowałem już różnych rzeczy od czyszczenia samych głowic bo czyszczenie wszystkiego co się tylko dało według instrukcji, ale to nic nie pomogło. Już sam nie wiem co zrobić. Nie chciałbym jej wyrzucać ponieważ drukowała bardzo ładne zdjęcia i po prostu szkoda mi jest się jej pozbywać. Mam nadzieję że forumowicze na tym forum coś pomogą http://forum.pclab.pl/public/style_emoticons/default/smilies/smile.gifZ góry dziękuję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted October 26, 2015 Report Share Posted October 26, 2015 Żółty kolor w głowicy padł, czyli głowica do wymiany najprawdopodobniej, proszę też spróbować na innym żółtym zbiorniku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafal6191 Posted October 26, 2015 Author Report Share Posted October 26, 2015 elementis50A czy jakbym zamienił koloru tuszu to by coś zmieniło? np. zamiast żółtego włożyć niebieski i w miejsce niebieskiego żółty? Bo trochę szkoda mi kupować nowy tysz tylko po to żeby sprawdzić bo jeśli to będzie wina główicy to nie opłaca się jej chyba kupować bo z tego co patrzyłem to głowica do tej drukarki jest droższa niż cała drukarka w tej chwili. Co o tym sądzi? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted October 27, 2015 Report Share Posted October 27, 2015 Każdy z kolorów ma inny chip zliczający, zamiana nie wchodzi w rachubę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafal6191 Posted October 27, 2015 Author Report Share Posted October 27, 2015 Okej dzięki. Czyli wychodzi drukarka do wymiany bo głowicy sie nie opłaca wymienić bo przekracza wartość drukarki :/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted October 28, 2015 Report Share Posted October 28, 2015 Taka polityka producenta, czyli księgowego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts