Jump to content

Problem canon ip 3600

rafal6191

Recommended Posts

Witam

Dziś w mojej drukarce Canon Pisma IP 3600 pojawił się problem otóż chciałem sobie wydrukować zdjęcia i podczas drukowania wszystko było jak zawsze ale wydrukowane zdjęcia były strasznie dziwne otóż nie miały normalnych kolorów takie jakie powinny mieć tylko były głównie w odcieniach niebieskiego (cyan) oraz różowego (magneta). Próbowałem już różnych rzeczy od czyszczenia samych głowic bo czyszczenie wszystkiego co się tylko dało według instrukcji, ale to nic nie pomogło. Już sam nie wiem co zrobić. Nie chciałbym jej wyrzucać ponieważ drukowała bardzo ładne zdjęcia i po prostu szkoda mi jest się jej pozbywać. 

Mam nadzieję że forumowicze na tym forum coś pomogą http://forum.pclab.pl/public/style_emoticons/default/smilies/smile.gif

Z góry dziękuję

elementis50

A czy jakbym zamienił koloru tuszu to by coś zmieniło? np. zamiast żółtego włożyć niebieski i w miejsce niebieskiego żółty? Bo trochę szkoda mi kupować nowy tysz tylko po to żeby sprawdzić bo jeśli to będzie wina główicy to nie opłaca się jej chyba kupować bo z tego co patrzyłem to głowica do tej drukarki jest droższa niż cała drukarka w tej chwili. Co o tym sądzi?