docart Posted September 4, 2015 Report Share Posted September 4, 2015 Witam ! Padła mi drukarka , a mój mały potrzebuje drukarki, bo korzysta z niej w drukowaniu materiałów do szkoły. Chodzi zarówno o tani druk, jak i tanią regenerację, mogą być też zamienniki. Co poradzicie mi , jaką drukarkę używać aby osczędnie to wychodziło? Pozdrawiam Marta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted September 4, 2015 Report Share Posted September 4, 2015 Zanim coś poradzę proszę powiedzięć czy drukarka ma drukować w kolorze czy jedynie czarno-biało? Bez tej informacji nie będę mógł sprecyzować kategori, jeśli chodzi o Pani potrzeby w drukowaniu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
docart Posted September 4, 2015 Author Report Share Posted September 4, 2015 Drukarka musi być w kolorze. Tak którą miałam to atramentówka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted September 4, 2015 Report Share Posted September 4, 2015 W domyśle rozumiem,że drukarka będzie używana przez dzieci w roku szkolnym , a w wakacje będzie stała nieużywana. Normalnie zaproponowałbym drukarkę ze stałą głowicą, gdzie istnieje możliwość wymiany każdego koloru oddzielnie, który się zużył. Jednak gdy drukarka będzie miała okresy przestoju, najlepszym rozwiązaniem będzie drukarka HP z serii Ink Advantage. Mamy tutaj technologie 2 zbiorników, gdzie głowica jest już w zbiorniku, więc zaschnięty tusz nie niszczy drukarki a tylko zbiornik. Są to też pojemne i tanie zbiorniki już w oryginale. Co do podpowiedzi ofertowej to tutaj jest link: https://www.drtusz.pl/urzadzenia-wielofunkcyjne-atramentowe-c-536.html Jakby były jakieś pytania to chętnie odpowiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jola2345 Posted November 2, 2015 Report Share Posted November 2, 2015 A może zobaczysz coś na tej stronie? www.biuro-styl.com.pl/ Być może warto zainwestować w coś nieco bardziej profesjonalnego, co długo posłuży? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Optyk Posted November 21, 2015 Report Share Posted November 21, 2015 Ja bym szukał użądzenia, do którego można zakładać nie oryginalne tusze. Kiedyś było fajnie, firmy nie były tak pazerne na pieniądze jak teraz. Jak miałe drukarkę to dolewałem tuszu i drukowała 5 razy na tym samym zbiorniczu. Teraz kupuje, a po jakimś czasie mam informację, że koniec tuszu, chociaż wcale tak nie jest. Widzę, że tusz jest ale program blokuje możliwość drukowania, dlatego lepiej wybierać taki model, który nam umożliwi korzystanie z produktów konkurencji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taki Gościu Posted February 6, 2016 Report Share Posted February 6, 2016 HP Photosmart C4580Polecam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iga83 Posted August 27, 2019 Report Share Posted August 27, 2019 L120 Epson - niby kosztuje 500 złotych, ale jak się wypełni formularz, to producent zwraca dodatkowo 50 zł, także cena ok, jak dla mnie. A drukarka jest sporo, bo jest w zestawie zapas tuszów, szybko drukuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts