Jarkeczek Posted June 21, 2015 Report Share Posted June 21, 2015 Witam Serdecznie Posiadam od kilku lat drukarkę HP LJ 8000, dostojne to sprzęcicho drukowało aż zaczęło brudzić papier. Postanowiłem zakupić nowy toner (Kartridż). Skusiłem się na taniość i po zamontowaniu okazało się że klapa, blado i brudzi gorzej niżstary (kilkakrotnie napełniany przeze mnie). Zareklamowałem, uwzględniono, po kilku tygodniach dostałem nowy. Nowy był niby jak nowy. Zainstalowałem, na próbe wydrukowałem 2 strony z testu, było OK. Po kilku dniach nieużywania, puściłem kilka stron wydruku i co kolejna strona gorzej. Wg mnie wygląda to na listwę zbierającą.Pytanie : czy da się w domu to naprawić? Kolejna reklama to kolejny miesiać bez toneru i koszty kuriera... Po wyjęciu wkładu tak to wygląda: http://sq7ai.i8p.eu/IMG_9770.jpg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted June 22, 2015 Report Share Posted June 22, 2015 Może wina leży po stronie drukarki? Czy wszystkie styki wewnątrz są czyste? Być może ktores z napięć nie dociera do kartridza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jarkeczek Posted June 23, 2015 Author Report Share Posted June 23, 2015 Chyba nie, wygląda na to że tylko dwa styki są w tym kartridzu i sączyste. Stary kartridż jest czysty (za wyjątkiem środka wałka - tam wydruk jest zły), w nowym jest to na całej szerokości. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted June 23, 2015 Report Share Posted June 23, 2015 Moze byc tez tak ze proszek w tonerze jest nieodpowiedni. Co to za dostawca? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jarkeczek Posted June 24, 2015 Author Report Share Posted June 24, 2015 Firma z Oświęcimia .. (Nie chcę antyreklamy robić- może zdecyduję się2 raz reklamować) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted June 24, 2015 Report Share Posted June 24, 2015 Gdy nie wiadomo o co chodzi czesto wlasnosci proszku maja decydujace niestety znaczenie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jarkeczek Posted June 24, 2015 Author Report Share Posted June 24, 2015 Może i tak, niestety jak mawiają chytry dwa razy traci. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted July 2, 2015 Report Share Posted July 2, 2015 Jak się sprawy mają z tym tonerem? Czy jest rozwiązanie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts