Socur Posted March 7, 2015 Report Share Posted March 7, 2015 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Jest to mój pierwszy post na stronie więc prosze o wyrozumiałość. Dostałem drukarkę Samsung ML-1640 od znajomej w której nie powiodła się zmiana firmware. Po włączeniu w drukarce migają równocześnie 2 diody czerwona i pomarańczowa i nic się nie dzieje. Drukarka niewidoczna po podpięciu USB. W momencie gdy dłużej przytrzymam przycisk "Anuluj" zaczyna szybko pulsować dioda czerwono/zielona i dalej nic. Przed zmianą firmware drukarka drukowała normalnie (oryginalny toner). Po zakupie zamienika i próbie zmiany firmware drukarka "zdechła" Moje pytanie czy da się coś z tym zrobić?? Czy jest możliwość wylutowania kości gdzie jest firmware i poprzez programator wgranie spowrotem oryginalnego/lub alternatywnego firmware?? Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Dawid Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted March 31, 2015 Report Share Posted March 31, 2015 Można spróbować jeszcze raz wgrać firmware, jeżeli tylko gniazdo usb będzie w jakimś stopniu aktywne. Przerwanie zasilania lub odłączenie kabla w czasie aktualizacji firmware skutkuje często trwałym uszkodzeniem elektroniki. Może być trudno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts