Jump to content

Recommended Posts

Posted
Witam serdecznie

Mam problem z drukarką Canon LBP-5000, mianowicie ma problem z drukowaniem w kolorze (w czarnym drukuje bez zarzutu): jeśli przykładowo na stronie jest do wydrukowania czerwony pasek, to drukarka wydrukuje ten pasek na szaro, kilka mm nad nim pojawi się ten pasek w kolorze żółtym, a pod spodem w kolorze niebieskim. Nie wiem w jakim stanie są tonery (dostałem tą drukarkę używaną). Chciałbym prosić Was o pomoc, czy wynika to z rozregulowania drukarki, prawie pustych tonerów czy może jest to jakaś poważna wada?

Z góry dziękuje za pomoc :)

Posted

Witam,

Wygląda to na problem z kalibracją. Tonery są oryginalne czy zamienniki? Jaki ich jest stan? W jakim procencie zostały zużyte? 

Jeżeli to możliwe proszę zamieścić skan/zdjęcie wydruku.

Posted

Niestety nie mam pojęcia jaki jest stan tonerów. Zdjęcia także nie mogę póki co dodać bo nie mam kabla do tej drukarki, muszę dopiero pożyczyć. Dodam później :) dziękuje za chęć pomocy :)

• 3 months later...
Posted

Jeśli nadal nie da się drukować radzę oddać drukarkę do serwisu. Ja używałam zamienników i w pewnym momencie drukarka przestała drukować na czarno. Naprawiłam ja w serwisie drukarek Optima-md w Częstochowie. Tanio szybko i solidnie. Polecam i zostawiam namiar:  http://www.optima-md.comWiem że można też wysyłać formularze z zapytaniem :)