Hadriex Posted February 25, 2015 Report Share Posted February 25, 2015 Witam serdecznie Mam problem z drukarką Canon LBP-5000, mianowicie ma problem z drukowaniem w kolorze (w czarnym drukuje bez zarzutu): jeśli przykładowo na stronie jest do wydrukowania czerwony pasek, to drukarka wydrukuje ten pasek na szaro, kilka mm nad nim pojawi się ten pasek w kolorze żółtym, a pod spodem w kolorze niebieskim. Nie wiem w jakim stanie są tonery (dostałem tą drukarkę używaną). Chciałbym prosić Was o pomoc, czy wynika to z rozregulowania drukarki, prawie pustych tonerów czy może jest to jakaś poważna wada? Z góry dziękuje za pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gora Posted February 25, 2015 Report Share Posted February 25, 2015 Witam, Wygląda to na problem z kalibracją. Tonery są oryginalne czy zamienniki? Jaki ich jest stan? W jakim procencie zostały zużyte? Jeżeli to możliwe proszę zamieścić skan/zdjęcie wydruku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hadriex Posted February 26, 2015 Author Report Share Posted February 26, 2015 Niestety nie mam pojęcia jaki jest stan tonerów. Zdjęcia także nie mogę póki co dodać bo nie mam kabla do tej drukarki, muszę dopiero pożyczyć. Dodam później dziękuje za chęć pomocy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
serwis optima Posted June 20, 2015 Report Share Posted June 20, 2015 Jeśli nadal nie da się drukować radzę oddać drukarkę do serwisu. Ja używałam zamienników i w pewnym momencie drukarka przestała drukować na czarno. Naprawiłam ja w serwisie drukarek Optima-md w Częstochowie. Tanio szybko i solidnie. Polecam i zostawiam namiar: http://www.optima-md.comWiem że można też wysyłać formularze z zapytaniem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts