krystian170577 Posted December 28, 2014 Report Share Posted December 28, 2014 Witam,mam taki mały problem,jak i gdzie sprawdzić datę produkcji drukarki,mam Brother DCP J152W kupiona w grudniu,chcę się tego dowiedzieć ponieważ sprzedawca w sklepie powiedział że drukarki tego producenta od któregoś miesiąca mogą używać tylko oryginalnych tuszów a wcześniej produkowane mogą używać zamienniki,pisałem do producenta ale mnie olewa,liczę na pomoc w forum,z góry dziękuję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted December 30, 2014 Report Share Posted December 30, 2014 Na oznaczeniu drukarki, tzw. tabliczce, czyli w tym wypadku naklejce musi być skrótL MFD. czyli manufactured, a dalej miesiąc(po angielsku( i rok (cztery cyfry). Każdy producent oznacza to trochę inaczej, ale ogólnie to tak wygląda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts