rss8 Posted October 25, 2014 Report Share Posted October 25, 2014 Witam, Poszukuję Urządzenia wielofunkcyjnego kolorowe dla domu, szukam taniego w eksploatacji, nie koniecznie musi mieć wifi ale na pewno żeby miał lana i duplex automatyczny Myślałem o czymś takim - Canon Pixma MX535 , Canon PIXMA MG5550 lub HP Deskjet 5525 Ink Advantage, chyba, że macie jakieś inne propozycję.Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted October 27, 2014 Report Share Posted October 27, 2014 Chcę zadać jeszcze tylko pytanie czy drukarka będzie używana systematycznie, czy też będą okresowe przerwy w użykowaniu, np. wakacje. Drukarki z głowicą zintegrowaną( te na 4 czy 5 tuszów) z wielkim prawdopodobieństwem zaczną sprawiać problemy(zasychanie tuszu w głowicy). Ink Advantage to dobre rozwiązanie gdy nie uzywamy regularnie(koszt kartridża to 33/38zł, czarny/kolor, 360/200str wydajność), a koszt wymiany głowicy zintegrowanej to ok. 150 - 300zł. Także prosze o ta informację. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rss8 Posted October 27, 2014 Author Report Share Posted October 27, 2014 Witam, poszukuję drukarki dla Rodziców, Myślę, że oni będą drukować tak ok 5-10 kartek na miesiąc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Obsługa Klienta DrTusz Posted October 28, 2014 Report Share Posted October 28, 2014 W tej sytuacji najlepszym rozwiązaniem jest drukarka na zbiorniki ze zintegrowaną głowicą (żadna z wymienionych wyżej). Polecam HP DeskJet Ink Advantage 1515, 2545 (z WiFi) lub 2645, tylko żadna z nich nie ma karty sieciowej ani duplex. Automatyczny druk dwustronny jest mało popularny w drukarkach atramentowych, ponieważ tusz jest mokry i długo schnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djangoo Posted November 24, 2014 Report Share Posted November 24, 2014 Witam, poszukuję drukarki dla Rodziców, Myślę, że oni będą drukować tak ok 5-10 kartek na miesiąc.A ile chcesz wydać? Przy tak rzadkim drukowaniu to lepiej sprawdzi się laser, czy ma drukować też w kolorze? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts