rojber Posted September 4, 2014 Report Share Posted September 4, 2014 Witam, Mam problem z drukarką a właściwie z głowicą K. Przestała drukować, nie wiem czy to wynik zakupu zamiennych pojemników z tuszem (głowice są osobno w drukarce). Wymieniałem cały komplet CMYK, drukowałem stronę testową i w połowie zanikł czarny. Kolory są ok. Zakupiłem potem czarny originalny od HP ale sytuacja sie uległa zmianie. Wymontowałem potem głowice, przemyłem je, wypiąłem tasiemki, przeczyściłem pasek ncodera. Niestety, tak jak w przypadku CMY, jakość się poprawiła, drukują wszystkie nozzle, tak w przypadku K nic się zmieniło. Dodam tylko, że delikatnie zczepnąłem głowicami i ze wszystkich poleciał tusz, z czarnej też, więc chyba jest drożna. Nie bardzo wiem, co jeszcze mogę zrobić...Miał ktoś podobny problem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted September 5, 2014 Report Share Posted September 5, 2014 Mogła paść głowica. Elektronicznie. Mozna spróbować zrobić czyszczenie dysz, jednak kilkakrotnie. Jeśli nie pomoże to głowica uszkodzona. Tutaj niestety nie istnieje tanie rozwiązanie. Praktycznie wchodzi w rachubę tylko wymiana na nową - drukarkę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts