janko28 Posted August 21, 2014 Report Share Posted August 21, 2014 Witam!Nowa drukarka MG3550. Po pewnym czasie pokazał się komunikt, że kończy się czarny tusz. Kupiłem tusz nieoryginalny PG 540 XXL i umieściłem w drukarce. Niestety komunikat o kończącym się tuszu nie znikł. Wydrukowałem kilkanaście stron i ukazał sie komunikat, że tusz się skończył i oczywiście nic dalej nie można było wydrukować, Po zamianie tuszy na ten oryginalny, częściowo zużyty z powrotem ukazał się komunikat, że tusz sie kończy. Reasumując, drukarka nie odbiera sygnału z nowego tuszu o jego poziomie tylko zapamiętuje stary sygnał.Czy to jest wina chipa w tuszu i trzeba go oddać czy można jakoś to obejść? Podobno drukarki pixma z 2011 r. miały jakieś zabezpieczenie na podczerwień. Ta drukarka jest kupiona w 2014r, i podejrzewam, że produkcja jest również z 2014r. janko28 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Obsługa Klienta DrTusz Posted August 21, 2014 Report Share Posted August 21, 2014 Witam.Proszę założyć ten pełny zbiornik i przy włączonej drukarce przytrzymać 10sek. przycisk z kółkiem i trójkątem (anulowanie). Powinno przestać sprawdzać poziom tuszu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
janko28 Posted August 22, 2014 Author Report Share Posted August 22, 2014 Witam!Serdeczne dzięki. Pomogło. I to nawet wystarczyło 5 sekund. czy przy zastosowaniu każdego nieoryginalego tuszu należy wyłączyć sprawdzanie? Czy są nieoryginalne tusze, które będą pokazywały poziom Pozdrawiam janko28 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts