kamyk9944 Posted April 24, 2014 Report Share Posted April 24, 2014 Witam. Od kilku dni trudzę się z problemem nie drukującej drukarki. przed wymianą kardridża drukowałem na niej normalnie, aż w końcu zaświeciła mi się lampka od braku tuszu, ale po tym fakcie jeszcze kilka kartek wydrukowałem aż prawdopodobnie do wyzerowania kardridża. później drukara stała ze 2 miesiące nie używana, kupiłem tusz do regeneracji i napełniłem stary kardridż. Po napełnieniu na drukarce cały czas "E" i migając dioda od tuszu. Pomyślałem, że to może walnieta elektronika w kardridżu więc kupiłem nowy (zamiennik). zainstalowałem go, ale dalej to samo. Czytałem coś o tym wszystkim i zrobiłem reset drukarki, czyściłem styki, zaklejałem, dosłownie wszystko. W pewnym momencie, bo resecie drukarki czyli po odpięciu zasilania na 15 sekund, drukarka cudem wydrukowała mi stronę testową, co prawda trochę w niektórych miejscach taką wyblakłą, ale doczytać się szło. Po tym znów "E" i dioda i tak jest do dziś. Tusz jesz sprawny na 100% bo wziąłem go do kumpla który ma indentyczną drukarkę i u niego poszło bez problemu. (też migała mu dioda od tuszu, a po włożeniu poszło gładko). Sam już nie wiem co jest problemme. Pewnie drukarka, ale nie wiem jak doprowadzić ją do stanu używalności. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted April 24, 2014 Report Share Posted April 24, 2014 Ta drukarka aby drukować musi mieć dwa sprawne kartridze - czarny i kolorowy. Może być tak że kolor jest uszkodzony, a zmieniany jest tylko czarny. Muszą być sprawne elektronicznie oba zbiorniki. Prosze spróbować wymienić oba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamyk9944 Posted April 24, 2014 Author Report Share Posted April 24, 2014 kurde. dziwne, bo kolorowego nie mam już od dobrych kilku lat, i zawsze tylko na samym czarnym mi drukowało. a kolorowy(oryginal) byl włożony ale nie używany. mógł się tak samoczynnnie zepsuć? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted April 25, 2014 Report Share Posted April 25, 2014 Tak to prawdpodobna przyczyna - jeśli kolor siedział tam kilka lat to i tak dobry to wynik jeśli się przepalił. Poszukaj koloru. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts