miki45 Posted January 26, 2014 Report Share Posted January 26, 2014 Wtam. Problem jak w temacie. Po wymianie tonera drukarka pobiera papier do momentu zetknięcia z obudową tonera i stoi. Krawędź kartki jest przybrudzona tonerem . Co jest przyczyną takiego stanu? Wadliwy toner czy inna usterka? Proszę o pomoc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted January 29, 2014 Report Share Posted January 29, 2014 Wygląda na to że wałek światłoczuły w tonerze nie obraca się. Proszę sprawdzić czy wałek tonera nie ma ułamanych zębów lub czy tryb plastikowy wałka opc nie obraca się na wałku. Pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miki45 Posted January 31, 2014 Author Report Share Posted January 31, 2014 Witam dzięki za podpowiedz. Problemem był mikrowłącznik na schemacie oznaczony 7.4 - 27. Po włożeniu tonera do drukarki na mierniku pojawiał się opór. Wyjąłem - przeczyściłem - rozruszałem na mierniku po załączeniu 00. Zamontowałem. Drukarka śmiga jak nowa. Temat zamykam Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
edward1340 Posted March 7, 2016 Report Share Posted March 7, 2016 Witamczy ma ktoś ten schemat z mikrowłącznikiem 7.4 - 27 ? Albo może skrótowo plis opisać laikowi który to włącznik ? Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted March 11, 2016 Report Share Posted March 11, 2016 To mikrowłącznik załączany lewym-górnym rogiem tonera(taki języczek) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts