Paweł.elpit Posted January 22, 2014 Report Posted January 22, 2014 Witam Państwa.Nie ukrywam, że jestem nowym forumowiczem i że potrzebuję pomocy, rady ekspertów w zakresie „drukujących” urządzeń biurowych.Mianowicie potrzebuję urządzenia wielofunkcyjnego do małego biura. Obciążenie od 10 do 500 stron dziennie (rzadko do 1000+ stron). Wydruk dokumentów oraz tekstu z obrazem (żadnych zdjęć). Parametry które musi spełniać zaproponowane urządzenie:· wydruk kolorowy – ATRAMENT,· skaner z podajnikiem (ADF),· druk dwustronny sprzętowy, skan dwustronny opcjonalnie,· koszt do 1500zł; oczywiście im tańsza w eksploatacji tym korzystniejsza,· Ethernet Dodatkowe parametry rozpatrywane jako atuty:· Druk i skan w formacie A3,· WiFi,· Możliwość podłączenia systemu CISS (stałe zasilanie tuszem, już jedno urządzenie z systemem CISS posiadamy w firmie)· Im większa szybkość druku i większa jakość, tym „oczywiście” lepiej. Z przeanalizowanych przeze mnie modeli, szczególnie zainteresowany jestem:1. Brother MFC-J6910DW (możliwość druku i skanu A3 w dupleksie, dwa podajniki),2. Brother MFC-J5910DW (możliwość druku i skanu A3 w dupleksie, jeden podajnik),3. HP Officejet Pro 8600 Plus ( max format A4, solidna firma),4. EPSON WORKFORCE PRO WP-4525 DNF. Liczę na szeroki odzew z Państwa strony, szczególnie ekspertów zajmujących się na co dzień takim typem urządzeń oraz osób, które już miały z nimi doświadczenia zarówno pozytywne jak i negatywne. Z góry dziękuję za pomoc przy wyborze,Paweł P. Quote
Obsługa Klienta DrTusz Posted January 24, 2014 Report Posted January 24, 2014 Witam Państwa.Nie ukrywam, że jestem nowym forumowiczem i że potrzebuję pomocy, rady ekspertów w zakresie „drukujących” urządzeń biurowych.Mianowicie potrzebuję urządzenia wielofunkcyjnego do małego biura. Obciążenie od 10 do 500 stron dziennie (rzadko do 1000+ stron). Wydruk dokumentów oraz tekstu z obrazem (żadnych zdjęć). Parametry które musi spełniać zaproponowane urządzenie:· wydruk kolorowy – ATRAMENT,· skaner z podajnikiem (ADF),· druk dwustronny sprzętowy, skan dwustronny opcjonalnie,· koszt do 1500zł; oczywiście im tańsza w eksploatacji tym korzystniejsza,· Ethernet Dodatkowe parametry rozpatrywane jako atuty:· Druk i skan w formacie A3,· WiFi,· Możliwość podłączenia systemu CISS (stałe zasilanie tuszem, już jedno urządzenie z systemem CISS posiadamy w firmie)· Im większa szybkość druku i większa jakość, tym „oczywiście” lepiej. Z przeanalizowanych przeze mnie modeli, szczególnie zainteresowany jestem:1. Brother MFC-J6910DW (możliwość druku i skanu A3 w dupleksie, dwa podajniki),2. Brother MFC-J5910DW (możliwość druku i skanu A3 w dupleksie, jeden podajnik),3. HP Officejet Pro 8600 Plus ( max format A4, solidna firma),4. EPSON WORKFORCE PRO WP-4525 DNF. Liczę na szeroki odzew z Państwa strony, szczególnie ekspertów zajmujących się na co dzień takim typem urządzeń oraz osób, które już miały z nimi doświadczenia zarówno pozytywne jak i negatywne. Z góry dziękuję za pomoc przy wyborze,Paweł P.Witam.Z ekonomicznego punktu widzenia największe zbiorniki ma drukarka Epson, później HP.Tak jak Pan napisał HP to sprawdzona solidna firma. Wszystkie drukarki posiadają głowicę zamontowaną w drukarce, a więc należy na nich regularnie drukować, bo inaczej głowica zaschnie.Proszę porównać parametry drukarek oraz ich cenę, to może Panu pomoże w wyborze.Życzę powodzenia. Quote
Recommended Posts