Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam Państwa.

Nie ukrywam, że jestem nowym forumowiczem i że potrzebuję pomocy, rady ekspertów w zakresie „drukujących” urządzeń biurowych.

Mianowicie potrzebuję urządzenia wielofunkcyjnego do małego biura. Obciążenie od 10 do 500 stron dziennie (rzadko do 1000+ stron). Wydruk dokumentów oraz tekstu z obrazem (żadnych zdjęć).

Parametry które musi spełniać zaproponowane urządzenie:

·         wydruk kolorowy – ATRAMENT,

·         skaner z podajnikiem (ADF),

·         druk dwustronny sprzętowy, skan dwustronny opcjonalnie,

·         koszt do 1500zł; oczywiście im tańsza w eksploatacji tym korzystniejsza,

·         Ethernet

Dodatkowe parametry rozpatrywane jako atuty:

·         Druk i skan w formacie A3,

·         WiFi,

·         Możliwość podłączenia systemu CISS (stałe zasilanie tuszem, już jedno urządzenie z systemem CISS posiadamy w firmie)

·         Im większa szybkość druku i większa jakość, tym „oczywiście” lepiej.

Z przeanalizowanych przeze mnie modeli, szczególnie zainteresowany jestem:

1.       Brother MFC-J6910DW  (możliwość druku i skanu A3 w dupleksie, dwa podajniki),

2.       Brother MFC-J5910DW  (możliwość druku i skanu A3 w dupleksie, jeden podajnik),

3.       HP Officejet Pro 8600 Plus ( max format A4, solidna firma),

4.       EPSON WORKFORCE PRO WP-4525 DNF.

Liczę na szeroki odzew z Państwa strony, szczególnie ekspertów zajmujących się na co dzień takim typem urządzeń oraz osób, które już miały z nimi doświadczenia zarówno pozytywne jak i negatywne.

Z góry dziękuję za pomoc przy wyborze,

Paweł P.

Posted

Witam Państwa.

Nie ukrywam, że jestem nowym forumowiczem i że potrzebuję pomocy, rady ekspertów w zakresie „drukujących” urządzeń biurowych.

Mianowicie potrzebuję urządzenia wielofunkcyjnego do małego biura. Obciążenie od 10 do 500 stron dziennie (rzadko do 1000+ stron). Wydruk dokumentów oraz tekstu z obrazem (żadnych zdjęć).

Parametry które musi spełniać zaproponowane urządzenie:

·         wydruk kolorowy – ATRAMENT,

·         skaner z podajnikiem (ADF),

·         druk dwustronny sprzętowy, skan dwustronny opcjonalnie,

·         koszt do 1500zł; oczywiście im tańsza w eksploatacji tym korzystniejsza,

·         Ethernet

Dodatkowe parametry rozpatrywane jako atuty:

·         Druk i skan w formacie A3,

·         WiFi,

·         Możliwość podłączenia systemu CISS (stałe zasilanie tuszem, już jedno urządzenie z systemem CISS posiadamy w firmie)

·         Im większa szybkość druku i większa jakość, tym „oczywiście” lepiej.

Z przeanalizowanych przeze mnie modeli, szczególnie zainteresowany jestem:

1.       Brother MFC-J6910DW  (możliwość druku i skanu A3 w dupleksie, dwa podajniki),

2.       Brother MFC-J5910DW  (możliwość druku i skanu A3 w dupleksie, jeden podajnik),

3.       HP Officejet Pro 8600 Plus ( max format A4, solidna firma),

4.       EPSON WORKFORCE PRO WP-4525 DNF.

Liczę na szeroki odzew z Państwa strony, szczególnie ekspertów zajmujących się na co dzień takim typem urządzeń oraz osób, które już miały z nimi doświadczenia zarówno pozytywne jak i negatywne.

Z góry dziękuję za pomoc przy wyborze,

Paweł P.

Witam.

Z ekonomicznego punktu widzenia największe zbiorniki ma drukarka Epson, później HP.

Tak jak Pan napisał HP to sprawdzona solidna firma. 

Wszystkie drukarki posiadają głowicę zamontowaną w drukarce, a więc należy na nich regularnie drukować, bo inaczej głowica zaschnie.

Proszę porównać parametry drukarek oraz ich cenę, to może Panu pomoże w wyborze.

Życzę powodzenia.