lisekx Posted October 16, 2013 Report Share Posted October 16, 2013 Kupiłem nowe tusze do drukarki Brother i jeden z nich został rozpieczętowany nożyczkami przez sprytną córeczkę. Akurat ten kolor tuszu zamontowany w drukarce jest zużyty dopiero w połowie, w związku z tym moje pytanie, czy można go jakoś zabezpieczyć przed wyschnięciem i jak długo będzie mógł być poza drukarką ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
loggi141 Posted November 6, 2013 Report Share Posted November 6, 2013 Jesli córeczka rozcięła tylko zewnętrzną folię to nic się nie stało. Sam tusz ma albo folię na dopływie tuszu( w trakcie instalacji jest mechnicznie przebijana) albo gumowy korek, który zabezpiecza przed wysychaniem. Może czekać na swoją kolej ten kartridż. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gora Posted November 13, 2013 Report Share Posted November 13, 2013 Kupiłem nowe tusze do drukarki Brother i jeden z nich został rozpieczętowany nożyczkami przez sprytną córeczkę. Akurat ten kolor tuszu zamontowany w drukarce jest zużyty dopiero w połowie, w związku z tym moje pytanie, czy można go jakoś zabezpieczyć przed wyschnięciem i jak długo będzie mógł być poza drukarką ?Witam, Oprócz zamkniętego opakowania tusze te powinny mieć także inne zabezpieczenia, np. taśmy do zerwania, folię, która dziurawi się dopiero w momencie włożenia tuszu do drukarki.Samo otwarcie opakowania niepowinno wpłynąć na żywotność tuszu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts