maniek30dg Posted June 19, 2013 Report Share Posted June 19, 2013 Witam wszystkich, proszę o pomoc w usunięciu awarii mojej drukarki, drukarka to: HP photosmart B110a, po zakupie sprzętu drukowałem na orginalnych tuszach które były wraz z drukarką czyli tych chyba startowych, jak się skończyły to kupiłem zamienniki na allegro ale bez chipów więc przełożyłem z tych startowych i tak jechałem na nich kilka razy, ostatnio chciałem wymienić znowu zamienniki i zrobiłem to jak zawsze wyciągłem i wsadziłem nowe zamienniki nawet nie dotykając chipa bo jest on osadzony na takiej małej podkładce zamkłem klapę i wyskoczył błąd systemu tuszu z kodem 0xc19a0020, robiłem już różne rzeczy, wyciągałem baterie z drukarki, czyściłem głowice płynem, nawet kupiłem na allegro zamienniki z jakimś nowym chipem i nic.Proszę o pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted July 3, 2013 Report Share Posted July 3, 2013 Błąd wskazuje na głowicę. Może pomóc reinstalacja głowicy, czyszczenie styków, sytem może też być zapowietrzony. Może się skończyć wymianą głowicy/drukarki. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kurek Posted July 4, 2013 Report Share Posted July 4, 2013 Można spróbować resetu, wyłączając drukarkę z sieci. Głowica może też być zwyczjnie niesprawna elektronicznie - czytaj przepalona Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts