Xtech Posted June 11, 2012 Report Posted June 11, 2012 Witam. Jestem użytkownikiem użądzenia wielofunkcyjnego DCP-7055 firmy Brotner. Chodzi o to iż szef w pracy zamówił zamiennik Tn-2010. Toner drukuje, ale cały czas wyświetla sie komunikat iż trzeba wymienić kasete. Szefa to bardzo denerwuje i kazał mi cos z tym zrobić. W firmie gdzie zakupił ten toner powiedzieli mi iz trzeba drukarke zresetować. Szukałem w instrukcji, ale jest bardzo wiele mozliwości resetu i boje się że zrobie coś nie tak. Czy mógłby ktoś powoli wytłumaczyc co mam zrobić? Pozdrawiam i z góry dziekuje za pomoc Quote
frontfire Posted June 11, 2012 Report Posted June 11, 2012 Komunikat mówi o wymianie bębna drukującego? Czy też o tonerze? Jaki dosłownie jest to komunikat?"Reset kasety - Brother DCP - 7055" - jest tez na forum DrTusz. Quote
fed Posted June 13, 2012 Report Posted June 13, 2012 trzeba przekręcic jedną zębatkę w położenie startowe, aby drukarka załapała toner jako new. trezba użyć tylko śrubokręta i po sprawie Quote
Recommended Posts