drun Posted May 16, 2013 Report Posted May 16, 2013 Po wymianie kasety z tonerem drukarka nie drukuje i jest komunikat :zainstaluj kasetę". Toner stary to oryginał teraz zzamiennik. Robiłem reset do ustawien fabrycznych i dalej to samo. Co może być tego przyczyną? Quote
elementis50 Posted May 17, 2013 Report Posted May 17, 2013 Spróbuj zmienić chip na inny. być może jest uszkodzony i drukarka nie widzi tonera Quote
drun Posted May 20, 2013 Author Report Posted May 20, 2013 Ale nie pisze że toner nieprawidłowy lub pusty. Zmieniłem na chip inny i to samo. Quote
szym_onride Posted May 22, 2013 Report Posted May 22, 2013 Spróbuj na innym tonerze. Wygląda to na wadę samego tonera, coś nie styka albo małe róznice konstrukcyjne jak to w chinskich. Quote
drun Posted May 24, 2013 Author Report Posted May 24, 2013 Ano spróbowałem na napełnianym oryginale i jest juz dobrze. Na szczęście to była wina krtridża a nie drukarki.:_) Quote
Recommended Posts