rotel820 Posted May 9, 2013 Report Share Posted May 9, 2013 Drukarka hp clj 4700dn zwarowała mi i pojawiały kolejne błędy. Myślę nad aktualizacją lub powtórnym wgraniem firmwaru. Czy jest to bezpieczne(słyszałem ze można zepsuc nieodwracalnie pamięć) i jak to się fachowo robi. nie jestem specem w komputerach ale kable podłączyć potrafię:-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted May 10, 2013 Report Share Posted May 10, 2013 HP ma specjalny program do update-u oprogramowani. Drukarka musi być zainstalowana w systemie, musimy mieć dobry pewny kabel i połączenie z internetem. Program sam sprawdza czy są aktualizacje i wprowadza nowe pakiety do pamięci FLASH drukarki. Nigdy nie należy wyłączać zasilania w czasie transferu gdyż wtedy pamięć nieodwracalnie pada. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rotel820 Posted May 13, 2013 Author Report Share Posted May 13, 2013 Wgrałem nowy firmware drukarka zaczęła sie zachowywać prawie normalnie ale wyskakuje bład fusera. Co poradzić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted May 15, 2013 Report Share Posted May 15, 2013 Może być fuser może byc DC kontroler może być formatter. Jak masz kase zacznij od wymiany fusera. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts