piotrp Posted April 26, 2013 Report Share Posted April 26, 2013 Wyskakuje błąd jak w temacie. Doczytałem w internecie że to sprawa lasera, a konkretnie tego współpracującego z żółtym tonerem. Mam pytanie czy jest dostepny nowy laser aby serwisować drukarkę??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted April 26, 2013 Report Share Posted April 26, 2013 Te lasery do tego modelu ogónie są N/SA czyli niedostepne serwisowo. W grę wchodzą używane - wymontowane z działających urządzeń. Polecam serwisy aukcyjne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrp Posted April 29, 2013 Author Report Share Posted April 29, 2013 http://allegro.pl/laser-do-hp-cp2025-cm2320-rm1-5308-i3205955205.html to znalazłem w intrnecie. Jaka jest pewnośc że taki laser będzie działać?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
frontfire Posted April 30, 2013 Report Share Posted April 30, 2013 Przy używanych częściach zazwyczaj nie udziela sie gwarancji. To jest ruletka. Jak bedzie działać to jestes na plusie, jak nie to...no właśnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted May 2, 2013 Report Share Posted May 2, 2013 Trzeba się zawsze zastanowić czy naprawa drukarki jest opłacalna. Czy nie taniej będzie kupić nową. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robot154 Posted May 6, 2013 Report Share Posted May 6, 2013 Ja bym radził nie kupować lasera ale sprawdzić jeszcze jedną rzecz która daje taki komunikat. Trezba zdjąć górna pokrywe (trochę przy tym roboty) i zoaczyć czy mechanizm klapki ktora zasłania okno lasera nie spadł. Czyli czy spręzyna nie spadła z miejsca w klapce, które otwiera te okno. Jeśli sprężyna spadła to drukarka mysli że laser nie ma emisji, bo klapka zasłania wiązke lasera. Akurta żółty laser(czyli od żółtego tonera)jest testowany piewrszy stąd ten numer erroru. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted May 7, 2013 Report Share Posted May 7, 2013 Racja! Miałem tak w jednym przypadku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts