alann Posted March 20, 2013 Report Share Posted March 20, 2013 Mam drukarkę brother DCP-J125 i problem z zamiennikiem, Wymieniłem oryginalny czarny tusz na zamiennik ActiveJet i drukarka wyrzuca puste strony, nie ma nawet śladu atramentu. Oczywiście folie ochroną ściągnąłem. Czy ktoś miał podobny przypadek i może jakoś pomóc ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gora Posted March 29, 2013 Report Share Posted March 29, 2013 Mam drukarkę brother DCP-J125 i problem z zamiennikiem, Wymieniłem oryginalny czarny tusz na zamiennik ActiveJet i drukarka wyrzuca puste strony, nie ma nawet śladu atramentu. Oczywiście folie ochroną ściągnąłem. Czy ktoś miał podobny przypadek i może jakoś pomóc ?Stało się to od razu po zmianie pojemnika, czy przez dłuższy czas stała nieużywana? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kazikokaziklalala Posted October 7, 2013 Report Share Posted October 7, 2013 Mam DCP-J140W , kupiłem u państwa tusze zamienniki. Niestety drukarka ich nie wykrywa. Gdy założę puste (stare , oryginalne) prosi o zamianę na pełne. Co może być przyczyną ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gora Posted November 13, 2013 Report Share Posted November 13, 2013 Mam drukarkę brother DCP-J125 i problem z zamiennikiem, Wymieniłem oryginalny czarny tusz na zamiennik ActiveJet i drukarka wyrzuca puste strony, nie ma nawet śladu atramentu. Oczywiście folie ochroną ściągnąłem. Czy ktoś miał podobny przypadek i może jakoś pomóc ? Witam, Czy drukarka przez dłuższy czas stała nieużywana? Bo wygląda to na problem z głowicą drukującą. Proszę spróbować systemowego czyszczenia, wielokrotnie.Warto też sprawdzić to na innym tuszu. Zaszkodzić nie zaszkodzi, ale będzie mógł Pan wykluczyć/potwierdzić, że problem jest z tuszem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
asia24 Posted January 24, 2014 Report Share Posted January 24, 2014 Witam, Mam problem z urządzeniem Brother j132W. Skończył mi się oryginalny tusz czarny, który był w zestawie z urządzeniem i zakupiłam zamiennik LC123 z chipem czarny, a pozostałe tusze kolorowe są oryginalne. Włożyłam zamiennik czarny i wyskakuje mi komunikat, że nie można wykryc czarnego tuszu. Bardzo proszę o pomoc, bo niestety w takich sprawach nie wiem kompletnie nic. Nie wiem, czy to wina tego, że pozostałe tusze są oryginalne, czy problem jest z urządzeniem, że nie czyta zamienników. Będę bardzo wdzięczna za pomoc!!! Bardzo proszę o odpowiedź, drukarka jest mi potrzebna w codziennej pracy i teraz mam ogromny problem, gdy nie mogę drukować. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Obsługa Klienta DrTusz Posted January 30, 2014 Report Share Posted January 30, 2014 Witam.Jeżeli drukarka komunikuje problemy ze zbiornikiem to należy sprawdzić czy zbiornik jest prawidłowo włożony (mocno dociśnięty), jeśli to nie pomaga to prawdopodobnie chip nie współpracuje z tym urządzeniem. Można przełożyć chip z oryginalnego pustego zbiornika do nowego, tylko wtedy straci się gwarancję na zamiennik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarekMarek Posted January 24, 2015 Report Share Posted January 24, 2015 WitamMam drukarkę DCP-J125. W trakcie drukowania (od lat używam zamienników i nigdy nie było problemów) pojawił się komunikat, że nie można wykryć czarnego tuszu. Wcześniej, pomimo, że tuszu była połowa, często pojawiała się informacja o jego braku. Włożyłem tusz jeszcze raz, wyłączałem, odcinałem od sieci, etc., ciągle to samo. Kupiłem nowy tusz, innej firmy - nic, po wyjęciu tuszy, odłączeniu i ponownym włączeniu udało się drukować, chociaż wg drukarki poziom był niski, aż okazał się za nisku (ponad 90% pełnego kardridża) i znowu nie rozpoznaje. Czy jest to przypadłość w drukarkach brother, którą ktoś wie jak rozwiązać? Widzę, że ten temat pojawia się notorycznie i dotyczy wielu typów drukarek brodher'a. Co zrobić w tej sytuacji i czy serwis jest w stanie coś na to poradzić?Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted June 2, 2015 Report Share Posted June 2, 2015 Jęśli gniazdo gdzie instalujesz tusz jest czyste to wina leży po stronie zamiennika. Polecam ten https://www.drtusz.pl/tusz-do-drukarek-brother-dt-ab-123bk-zamiennik-czarny-black-p-3246.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DAN82 Posted June 22, 2015 Report Share Posted June 22, 2015 Witam wszystkich posiadaczy drukarki Brother Kupiłem drukarkę BROTHER DCP-J4110 DW, był to ostatni model w sklepie (pokazowy). Nie posiadał oryginalnych tuszy więc zakupiłem zamienniki. W instrukcji jaką dostałem z ów kardridżami było pokazane by pierw rozszczelnić pojemnik takim pomarańczowym ustrojstwem którego nie posiadam. Czy i w jaki sposób można to zrobić bez tego ustrojstwa?Tu zdjęcie ów ustrojstwa:http://i01.i.aliimg.com/img/pb/686/894/703/703894686_059.jpgPozdrawiamDaniel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted June 22, 2015 Report Share Posted June 22, 2015 Ale zaraz. To ustrojstwo nie jest raczej potrzebne. Instalujac wkład szpica w drukarce przebija folie w kartridzu i tylko tyle. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DAN82 Posted June 23, 2015 Report Share Posted June 23, 2015 Czyli to pomarańczowe "COŚ" rozszczelnia miejsce gdzie szpica wchodzi? Tu w punkcie 4 jest mowa o tym ustrojstwie pomarańczowym Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DAN82 Posted July 31, 2015 Report Share Posted July 31, 2015 kupiłem oryginalne tusze.... z tym pomarańczowym ustrojstwem i niestety też nie widziało żadnego koloru.Poszedłem więc do serwisu Media tam gdzie ja kupiłem.... paru serwisantów podeszło powtykało tusze po czym stwierdzili że jest popsuta. eh... Oddali kasę i poszedłem kupić Epson L355 - co prawda dużo droższa ale w pakiecie miałem po 140ml (2 komplety) tusze z każdego koloru. to była moja 1 i ostatnia drukarka Brothera Pozdrawiam i dziękuje za pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted July 31, 2015 Report Share Posted July 31, 2015 Polecam w sklepie internetowym do Epsona tusze z darmową wysyłką https://www.drtusz.pl/tusze-epson-t6641-t6644-c-50700006514.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DAN82 Posted August 4, 2015 Report Share Posted August 4, 2015 a wysyłacie za granicę? (holandia) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted August 27, 2015 Report Share Posted August 27, 2015 Wysyłka nie obejmuje zagranicy, przykro mi. Dziękuję jednak za zainteresowanie. Pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Optyk Posted November 24, 2015 Report Share Posted November 24, 2015 Miałem kiedy drukarke HP z którą był identyczny problem. Po wymianie na nowe nie było szans na wydrukowanie niczego. W moim przypadku skończyło się to tak, że trzeba było założyc oryginały. Do tej pory nie wiem w czym był problem. Ale teraz stosuje zamienniki i podobnej sytuacji nie miałem do tej pory. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sistra Posted February 22, 2016 Report Share Posted February 22, 2016 Ja zawsze miałam problemy z zamiennikami. Takie cyrki mi drukarki odstawiały, że nawet nie jestem w stanie tego opisać. Wypluwanie pustych kartek było typowe. Teraz używam brothera i oryginałów, na Arsie nie jest w sumie tak drogo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
milko Posted September 6, 2016 Report Share Posted September 6, 2016 Kilka lat drukuję na zamiennikach i nigdy nie było problemu, nawet jak raz zrobiłem dłuższą przerwę, mam drukarkę brother model 152W, a drukuję na Actisach, wszystko śmiga. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted August 28, 2017 Report Share Posted August 28, 2017 Oferta zamienników atramentowych jest bogata https://www.doktortusz.pl/atramentowe,k10000000001 Szukasz - znajdujesz - DrTusz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts