robot154 Posted March 13, 2013 Report Share Posted March 13, 2013 Mam taką drukarkę, właczam ja dziś rano i nagle zonk - czerwona dioda i trup, w komputerze pisze mi "błąd strony startowej". Jakieś pomysły? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted March 14, 2013 Report Share Posted March 14, 2013 Ten bład pojawia sie w związku z testowaniem/aktywacją tonerów. Po prawej stronie drukarki pod obudową jest sprzęgło wyboru tonerów z czytnikami, niesprawne/zacięte sprzegło sprawia że system rozpoznaje błąd gdy podczas uruchamiania porównuje komendy z wzorcowym prawidłowym algorytmem. Trzeba sprzęgło wymontować, wyczyścić i nasmarować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wesko Posted March 15, 2013 Report Share Posted March 15, 2013 Sprzęgło te ma luzy zamontowane w obudowie można te luzy usunąć zaklejając je klejem dwuskladnikowym np. Poxipolem. Ja tak rozwiązałem ten komunikat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted March 20, 2013 Report Share Posted March 20, 2013 Nie zaszkodzi jednak nasmarować mechanizmu tego sprzęgła. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robot154 Posted March 25, 2013 Author Report Share Posted March 25, 2013 Noooo...Dzięki wielkie. Po otwarciu obudowy szybko zlokalizowałem te sprzęgło i zrobiłem kilka zdjęć w czasie demontażu. Rozebrałem , wyczyściłem, nasmarowałem i złozułem. Drukarka śmiga że tylko furkocze. Wielkie dzięki! Niewiedziałem że nawet Samsunga potrafi zwykły człowiek poprawić :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts