Maria Posted January 29, 2013 Report Share Posted January 29, 2013 Zakupiłam drukarkę Samsung ML 2165 i po skończeniu tonera startowego , zakupiłam następny oryginalny i powinien wydrkować ok.1500 stron , tymczasem wydrukował ryzę i koniec . Pomóżcie .Zbankrutuję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 tak, to zależy co Pani drukowała - czyli czy tekst, czy grafike czy fotografie. Producent podaje 1500 stron przy 5% pokryciu strony. Dam taki przykład: uparłem sie aby udowodnić producentowi że kłamie ze swoimi 1500str i zrobiłem tak. W programie graficznym utworzyłem prostokąt czarny na cała kartke A4 i zacząłem drukować( 100% podzielić na 5% = 20. na wydrukowanie takich czarnych stron potrzeba 20 razy więcej tonera czyli 1500 / 20 = 75. ). Idę teraz do sądu i wygarnę im że wydrukowałem 70 stron?? Pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts