Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich serdecznie!

Jest to mój pierwszy post na tym forum :).

Przejdę od razu do sedna sprawy.

Otóż moja drukarka laserowa ostatnio zaczęła brzydko drukować. Otóż po jednej stronie pojawiły się czarne paski przez całą długość strony. Pomyślałem o tym, aby ją wyczyścić. W manualu jakiego znalazłem w internecie do tej drukarki (HP 1606dn), jest napisane aby użyć folii przezroczystej i użyć opcji czyszczenia drukarki w jej właściwościach. Moj pytanie brzmi - o jaką folię dokładnie chodzi? Znalazłem kilka takich folii, różnego rodzaju i nie wiem do końca o jaką tę folię chodzi.

Mógłby ktoś wysłać linka z taką folią?

Z góry dzięki za pomoc!

Szymon.

Posted
Sorry ale coś tu jest pokręcone. O jakiej folii mówisz? Nie istnieje coś takiego jakl folia do czyszczenia. Manual był po angielsku czy polsku?? Te czarne pasy z poku kartki mogą świadczyć o wielu rzeczach jak przepełnienie śmietnika, uszkodzenie fusera, zanieczyszczona listwa nakładająca/zbierająca. Nie ma czegoś takiego jak folia do czyszczenia!!!!
Posted
Manual był po polsku. Była tam mowa o folii przezroczystej (a nie folii do czyszczenia), ale byla tez wzmianka o tym, aby nie wkladac szorstkiego papieru bialego. Z tego co znalazłem w internecie, są folie ale właśnie szorstkie, a mi dokładniej chodzi o to czy jest taka folia nieszorstka :P