Pruszek Posted November 20, 2012 Report Share Posted November 20, 2012 WitamChciałbym się dowiedzieć, jak zresetować bądź odczytać konfigurację siecową tej drukarki. Wydrukowywanie strony testowej nic nie daje gdyż nie ma tam adresu IP, maski oraz adresu MAC. A adres MAC jest mi najbardziej potrzebny by potem zmienić jej ustawienia a po przeprowadzce nie mogę nigdzie znaleźć od niej papierów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted November 21, 2012 Report Share Posted November 21, 2012 Spróbuj znaleźć w internecie programy z textu poniżej(frazy wzięte z instrukcji ml-2571n). Z opisu widać że to właśnie te oprogramowanie jest do odczytywania ustawień jak i ich modyfikacji. Aby można było korzystać z drukarki tak jak z drukarki sieciowej, należyskonfigurować protokoły sieciowe. Protokoły można konfigurowaćza pomocą następujących programów dostarczonych z drukarką:• SyncThru™ Web Admin Service: Oparte na sieci Web rozwiązaniedo zarządzania drukarką dla administratorów sieci. SyncThru™ WebAdmin Service to program umożliwiający wygodne zarządzanieurządzeniami sieciowymi i zdalne monitorowanie oraz rozwiązywanieproblemów związanych z drukarkami sieciowymi z dowolnego miejsca,w którym można uzyskać dostęp do firmowej sieci intranet.• SyncThru™ Web Service: Serwer sieci Web wbudowany do serweradruku, umożliwiający konfigurowanie parametrów sieciowych wymaganychdo podłączenia drukarki w różnych środowiskach.• SetIP: Program narzędziowy umożliwiający wybieranie interfejsówsieciowych i ręczne konfigurowanie adresów używanych dla protokołuTCP/IP. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pruszek Posted November 21, 2012 Author Report Share Posted November 21, 2012 Tego już próbowałem. Co do sync'a to trzeba mieć jakie kolwiek dane aby coś zrobić. A setip służy do zmiany ustawień ale trzeba podać adres mac którego niestety nie znam. Czekam na inne pomysły Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted November 26, 2012 Report Share Posted November 26, 2012 http://www.givemefile.net/smanuals/printers/samsung/ml-2571n.html , tutaj można sciągnąć service manual do tej drukarki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pruszek Posted December 3, 2012 Author Report Share Posted December 3, 2012 Przeglądałem go, i też nie mogę znaleźć odpowiedzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts