Skocz do zawartości

Zdjęcie

HP 1012, porwana folia fusera

fuser folia teflonowa serwis

• Please log in to reply
7 odpowiedzi na ten temat

#1 zibiotrec

zibiotrec

Newbie

• Members
  • Pip
  • 3 Postów:

Napisany 20 November 2012 - 15:28 PM

Definitywnie , zpewnością uległa uszkodzeniu folia teflonowa w mojej drukarce hp lj 1012. Czy ktoś wymieniał w warunkach domowych? Gdzie dostać folię i ile kosztuje? No i jeżeli nie samemu to ile kosztuje wymiana w serwisie komputerowym? Proszę o pomoc forumowiczów.

#2 elementis50

elementis50

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 629 Postów:

Napisany 21 November 2012 - 10:12 AM

Na domowym stole jeśli ktos ma pamięć do śrubek i tzw. zmysł techniczny i sprawne ręce można wymienić folię teflonową. Sama folia do tego modelu to wydatek około 40zł. Jest wiele sklepów internetowych oferujących ten element. Zadanie polega na wymontowaniu fusera, następnie rozebraniu fusera i wymianie folii(po zastosowaniu specjalnego wysokotemperaturowego smaru). Jeśli ktoś nie chce się z tym bawić to taka naprawa w serwisie to ok.1,5 stówy. W tego typu drukarkach zmiana foli to normalka i przedłuża życie drukarki.

#3 fed

fed

Member

• Members
  • PipPip
  • 11 Postów:

Napisany 26 November 2012 - 11:39 AM

Robiłem zmianę tego elementu w serwisie. Czekali 2 dni na część , czyli folię. Serwis zmienił do w 2 godz. Ja sam nie próbowałem, a gdy próbowałem to zrezygnowałem, za dużo zachodu

#4 zibiotrec

zibiotrec

Newbie

• Members
  • Pip
  • 3 Postów:

Napisany 26 April 2013 - 07:43 AM

Folie wymienili mi w serwisie - działa bez zarzutu zauważyłem też że ciszej i jakby to powiedzieć lżej pracuje. Smarowanie! Polecam!

#5 kadzior

kadzior

Newbie

• Members
  • Pip
  • 5 Postów:

Napisany 30 April 2013 - 08:08 AM

Koledzy a w hp lj 1100 to jest tez taka folia? bo brudzi kartki i podejrzenie jest że drukarka zle drukuje zmienilem toner i dalej brudzi

#6 fed

fed

Member

• Members
  • PipPip
  • 11 Postów:

Napisany 02 May 2013 - 06:15 AM

Hp 1100 korzysta z tej samej technologi. w hpekach sa folie teflonowe a w samsungach są wałki aluminiowe pokryte teflonem

#7 kadzior

kadzior

Newbie

• Members
  • Pip
  • 5 Postów:

Napisany 06 May 2013 - 05:18 AM

Zastanawiam się nad samodzielną wymiana tej foli. Gdzie można ją kupić i jkaie powinna mieć wymiary? Dziękuję za każdą podpowiedz.

#8 fed

fed

Member

• Members
  • PipPip
  • 11 Postów:

Napisany 07 May 2013 - 22:41 PM

Z tego co wiem w hp-kach są dwa rozmiary foli teflonowej. Na szerokość są takie same ale średnica "rurki" jest inna dla 2 grup modeli. do 1100 chyba idzie ta grubsza

Also tagged with one or more of these keywords: fuser, folia teflonowa, serwis

0 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników