zibiotrec Posted November 20, 2012 Report Share Posted November 20, 2012 Definitywnie , zpewnością uległa uszkodzeniu folia teflonowa w mojej drukarce hp lj 1012. Czy ktoś wymieniał w warunkach domowych? Gdzie dostać folię i ile kosztuje? No i jeżeli nie samemu to ile kosztuje wymiana w serwisie komputerowym? Proszę o pomoc forumowiczów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted November 21, 2012 Report Share Posted November 21, 2012 Na domowym stole jeśli ktos ma pamięć do śrubek i tzw. zmysł techniczny i sprawne ręce można wymienić folię teflonową. Sama folia do tego modelu to wydatek około 40zł. Jest wiele sklepów internetowych oferujących ten element. Zadanie polega na wymontowaniu fusera, następnie rozebraniu fusera i wymianie folii(po zastosowaniu specjalnego wysokotemperaturowego smaru). Jeśli ktoś nie chce się z tym bawić to taka naprawa w serwisie to ok.1,5 stówy. W tego typu drukarkach zmiana foli to normalka i przedłuża życie drukarki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fed Posted November 26, 2012 Report Share Posted November 26, 2012 Robiłem zmianę tego elementu w serwisie. Czekali 2 dni na część , czyli folię. Serwis zmienił do w 2 godz. Ja sam nie próbowałem, a gdy próbowałem to zrezygnowałem, za dużo zachodu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zibiotrec Posted April 26, 2013 Author Report Share Posted April 26, 2013 Folie wymienili mi w serwisie - działa bez zarzutu zauważyłem też że ciszej i jakby to powiedzieć lżej pracuje. Smarowanie! Polecam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kadzior Posted April 30, 2013 Report Share Posted April 30, 2013 Koledzy a w hp lj 1100 to jest tez taka folia? bo brudzi kartki i podejrzenie jest że drukarka zle drukuje zmienilem toner i dalej brudzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fed Posted May 2, 2013 Report Share Posted May 2, 2013 Hp 1100 korzysta z tej samej technologi. w hpekach sa folie teflonowe a w samsungach są wałki aluminiowe pokryte teflonem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kadzior Posted May 6, 2013 Report Share Posted May 6, 2013 Zastanawiam się nad samodzielną wymiana tej foli. Gdzie można ją kupić i jkaie powinna mieć wymiary? Dziękuję za każdą podpowiedz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fed Posted May 7, 2013 Report Share Posted May 7, 2013 Z tego co wiem w hp-kach są dwa rozmiary foli teflonowej. Na szerokość są takie same ale średnica "rurki" jest inna dla 2 grup modeli. do 1100 chyba idzie ta grubsza Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts