emenenek Posted October 23, 2012 Report Posted October 23, 2012 tonery do samsunga clp-325 - slyszalem aby napelnic tonery czarny i kolorowy najpierw trzeba zmienic opogramowanie w drukarce, ale raczej nie chce tego robic, da sie jakos zresetowac te chipy w tonerach moze? Quote
cosjnuss Posted October 25, 2012 Report Posted October 25, 2012 Witam. Zastanawiałem się nad tym czy zmieniać oprogramowanie ale znalazłem chipy w dobrej cenie, wieć sam dosypuję proszku i zmieniam na nowy chip. Na razie zrobiłem tak z czarnym tonerem i działa. Chyba lepiej zmienić na nowy chip niż kombinować ze zmianą oprogramowania. Ale to jak już sam uważasz. Powodzenia. Quote
grafo Posted October 31, 2012 Report Posted October 31, 2012 W przypadku nowej drukarki bezbieczniejsze jest inwestowanie w chipy-zamienniki, bo zmianę oprogramowania lepiej robić w profesjonalnej firmie, bo w razie naprawy gwarancyjnej zazwyczaj firma zmieniająca oprogramowanie wgrywa oryginalny firmware i po kłopocie. Quote
Recommended Posts