wojciechmach Posted October 18, 2012 Report Share Posted October 18, 2012 Witam.Mam drukarkę laserową wielofunkcyjna samsung clx-2160. Drukarka bardzo mało drukowała, teraz jest drugi komplet tonerów. Fakt, że ma już kilka lat ale strasznie słabo drukuje. Wydruki są blade kolory wręcz wychodzą "pastelowe", a czarny wydruk jest z takimi pasami. Co z tym zrobić... nowe tonery trzeba kupować? te jeszcze mają ponad połowę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
emenenek Posted October 23, 2012 Report Share Posted October 23, 2012 sprawa bardzo prosta, choć troszke pracy wymaga, jest to problem z bębnem drukującym. Prosta- mozna kupic nowy ale troche kaski trzeba wydac.A ten drugi sposob to rozebrac ten beben i przeczyscic w nim listwy naprowadzajace proszek (sa to takie srebrne listwy ktore znajduja sie na kazdym z kolorow). Wystarczy troche porozbierac i poskladac. Bedzie drukowala jak nowa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted October 30, 2012 Report Share Posted October 30, 2012 Czasami takie drukarki "wariują" z chipami, instalowanymi do tonerów. Miałem kiedyś taki przypadek, że zastosowanie chipa(zamiennika)innego producenta dawało efekt w usunięciu takiego słabego, pastelowego drukowania. Ważne żeby wydrukować stronę materiałow, czyli ile zostało toneru ( na chipie), trzeba byłoby zaopatrzyć się w chipy i nieco poprubować - w moim przypadku dało to efekt. Także możliwa druga przyczyna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radekpro Posted October 31, 2012 Report Share Posted October 31, 2012 Masz rację że piszesz o czyszczeniu listwy nakładającej. Na krawędzi listwy czasem cos sie dzieje i proszek jest nakładany z przerwami, cos go blokuje. Trochę spirytusu do szyszczenia po odkręceniu listwy i pomoże - u mnie pomogło! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts