Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam.

Mam drukarkę laserową wielofunkcyjna samsung clx-2160. Drukarka bardzo mało drukowała, teraz jest drugi komplet tonerów. Fakt, że ma już kilka lat ale strasznie słabo drukuje. Wydruki są blade kolory wręcz wychodzą "pastelowe", a czarny wydruk jest z takimi pasami. Co z tym zrobić... nowe tonery trzeba kupować? te jeszcze mają ponad połowę.

Posted

sprawa bardzo prosta, choć troszke pracy wymaga, jest to problem z bębnem drukującym. Prosta- mozna kupic nowy ale troche kaski trzeba wydac.

A ten drugi sposob to rozebrac ten beben i przeczyscic w nim listwy naprowadzajace proszek (sa to takie srebrne listwy ktore znajduja sie na kazdym z kolorow). Wystarczy troche porozbierac i poskladac. Bedzie drukowala jak nowa

Posted
Czasami takie drukarki "wariują" z chipami, instalowanymi do tonerów. Miałem kiedyś taki przypadek, że zastosowanie chipa(zamiennika)innego producenta dawało efekt w usunięciu takiego słabego, pastelowego drukowania. Ważne żeby wydrukować stronę materiałow, czyli ile zostało toneru ( na chipie), trzeba byłoby zaopatrzyć się w chipy i nieco poprubować - w moim przypadku dało to efekt. Także możliwa druga przyczyna
Posted
Masz rację że piszesz o czyszczeniu listwy nakładającej. Na krawędzi listwy czasem cos sie dzieje i proszek jest nakładany z przerwami, cos go blokuje. Trochę spirytusu do szyszczenia po odkręceniu listwy i pomoże - u mnie pomogło!