piotrasta Posted April 25, 2012 Report Share Posted April 25, 2012 witajcie jestem tu nowy ale mam nadzieje że mi pomożecie mam problem z drukarką i nie wiem jak go rozwiązać. Problem polega na tym że drukarka nie reaguje na nic to jest- otwarcie klapy (tusze powinny się przesunąć na środek i umożliwić wymianę ale stoją w miejscu)- przyciśnięcie przycisku power który się ciągle mruga (nie ważne czy drukarka jest podłączona do komputera czy nie)-duszenie przycisku skanuj, kopiuj lub przycisku po którym wciąga papiernapięcie na wyjściu zasilacza drukarki jest odpowiednie czyli 29V (napięcie znamionowe 30V)jak naprawić tą usterkę?- wie ktoś jak otworzyć tę drukarkę są od spodu zaczepy ale coś jeszcze ją trzyma-ma ktoś jakąś książkę serwisową tego modelu? pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrasta Posted April 27, 2012 Author Report Share Posted April 27, 2012 nikt nie jest w powiedzieć gdzie takich rzeczy szukać do google nie podało rozwiązania a producent nie jest w stanie mi pomuc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted April 27, 2012 Report Share Posted April 27, 2012 Szukałem serwisówki x1170 ale też nie znałazłem. Z pewnością trzeba wykręcić śruby mocujące obudowę i prawdopodobnie rozbierać ją od góry, najpierw zespół skanera i kolejną część obudowy. Trzeba sprawdzić wszystkie połaczenia elektryczne, wtyki, i zobaczyć czy nic nie jest uszkodzone mechanicznie. Może masz możliwość umieszczenia zdjęć? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts