ml1660 Posted April 2, 2012 Report Share Posted April 2, 2012 WitamCzy bez zmiany chipu mogę napełniać toner drukarki Samsun ML-1660? Wiem że zmiana chipu pozwala na drukowanie większej ilości stron miesięcznie, ja aż tyle nie bede drukował, ten limit mi nie przeszkadza, a są jeszcze jakieś inne korzysci ? Który z nich wybrać ? http://allegro.pl/listing.php/search?change_view=1&order=d&string=ml-1660Są jakieś artykuły pokazujące jak to zrobić? Czy potrzebuję jeszcze jakiś narzędzi ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 W drukarce ml-1660 można zmienić wewnętrzne oprogramowanie(firmware) na takie, które pozwala używać tonerów bez chipów. W DrTusz kosztuje to 60-100zł w zależności od wersji(numeru) firmwaru. Czyli po zmianie oszczedzamy bardziej - wydajemy pieniądze tylko na proszek/usługę regeneracji. Warto nad tym się zastanowić...Polecam to rozwiązanie! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts