frontfire Posted March 5, 2012 Report Share Posted March 5, 2012 Moja drukarka CLP-300 laserówka kolorowa drukuje słabo na czarno i brakuje też chyba trochę jednego z kolorów. Tonery są regenerowane - ale przyjmuje je drukarka bez problemów. Czy to wina lasera czy może jednak tonerów? Zaznaczam że tonery są pełne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djmothek Posted March 5, 2012 Report Share Posted March 5, 2012 napisz cos wiecej jaki przebieg itp:) podejrzewam slaba jakosc proszku ze wschodu:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
frontfire Posted March 13, 2012 Author Report Share Posted March 13, 2012 Postanowiłem się pobawić w naprawę i rozebrałem bęben w drukarce. Niby wszystko jest w porządku, ale zauważyłem pewne różnice w kartridżach. Gdy wyjąłem ten gruby bęben , ten niebieski to zobaczłem te 4 tonery, każdy innego koloru. Pokręciłem wałkiem(wałkami) w tonerach i te wałki, które dotykają do niebieskiego grubego bębna są różnie pokryte proszkiem. Czarny i niebieski są słabo nałożone, widać gumę wałka. Żółty, czerwony pokryte równo, nie widać wałka czarnego. Co to znaczy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted April 18, 2012 Report Share Posted April 18, 2012 Listwa nakładająca toner na wałek magnetyczny do regulacji/wymiany. Można też ja wyczyścić - może pomoże. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts