kinderbit Posted February 22, 2012 Report Posted February 22, 2012 Mam drukarkę brother 130c na czery nabojaki 4 oddzielnie. Dostałem ją od znajomego kolegi, mówił że uszkodzona. Zakupiłem zamienniki lc1000. owszem drukarka ruszyła, pojemniki przyjęte, ale nie drukuje czarny. drukarka nie wyświetla żadnych błędów. czy ktoś wie o co chodzi? czy coś jest zatkane? Quote
elementis50 Posted February 27, 2012 Report Posted February 27, 2012 Cóż... Te drukarki mają stałą, wbudowaną głowicę drukującą. Opisane symptomy mogą świadczyć o zaschniętej głowicy, czyli że kanały głowicy zostały zablokowane. Kiedyś próbowałem odetkać podobną głowicę, nawet ją wymontowałem z drukarki, aby potraktować ją w myjce ultradźwiękowej. Po czyszczeniu i zamontowaniu głowicy nie dało to efektu. Może być ciężko w twoim wypadku Quote
fed Posted March 16, 2012 Report Posted March 16, 2012 Tak to jest z brotherami ze stała głowicą. Ryzykujesz gdy stosujesz zamienniki. Zmieniać tusze szybko - to nic sie nie stanie.. Quote
Recommended Posts