kinderbit Posted February 22, 2012 Report Share Posted February 22, 2012 Mam drukarkę brother 130c na czery nabojaki 4 oddzielnie. Dostałem ją od znajomego kolegi, mówił że uszkodzona. Zakupiłem zamienniki lc1000. owszem drukarka ruszyła, pojemniki przyjęte, ale nie drukuje czarny. drukarka nie wyświetla żadnych błędów. czy ktoś wie o co chodzi? czy coś jest zatkane? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted February 27, 2012 Report Share Posted February 27, 2012 Cóż... Te drukarki mają stałą, wbudowaną głowicę drukującą. Opisane symptomy mogą świadczyć o zaschniętej głowicy, czyli że kanały głowicy zostały zablokowane. Kiedyś próbowałem odetkać podobną głowicę, nawet ją wymontowałem z drukarki, aby potraktować ją w myjce ultradźwiękowej. Po czyszczeniu i zamontowaniu głowicy nie dało to efektu. Może być ciężko w twoim wypadku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fed Posted March 16, 2012 Report Share Posted March 16, 2012 Tak to jest z brotherami ze stała głowicą. Ryzykujesz gdy stosujesz zamienniki. Zmieniać tusze szybko - to nic sie nie stanie.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts