peja60 Posted February 22, 2012 Report Share Posted February 22, 2012 Mam firmę jednososobową i ostatnio moja żona namawia mnie na drukarkę do komputera. Mam laptopa. Nie jestem młody i nie znam się na technice, ale bank wymaga ode mnie nie wiem dlaczego drukowanych dokumentów. Nie chce mi sie zaglębić w temat bo nie mam na to czasu, bo interesy trzeba prowadzić. A więc szukam drukarki (słyszałem ze laserowe teraz się kupuje) która by drukowała i była przeznaczona dla człowieka, który nie ma doświadczenia z komputerami. Czyli podłączam i drukuje, bez wielkiej ilości przycisków, czyli z komputera puszczam druk i drukuje. Dajcie jakąś drukarkę prostą i nie dla technicznego, bo jak ma się 60 na karku, to nie czas na naukę. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted February 27, 2012 Report Share Posted February 27, 2012 Nie da się tak zupełnie uciec od umiejętności obsługi komputera, ale na pocieszenie mogę powiedzieć, że instalacja i obsługa raz zainstalowanej i tylko jednej drukarki w systemie nie powinno stanowić przeszkody nawet dla "nietechnicznego". Drukarka laserowa jest dobrym wyborem do biura ze względu na czarny i ostry druk, jak i ilość wydruków na jednym tonerze(np.2000). Dodam też , że drukarki te prostsze mają kilka zazwyczaj przycisków - obsługa jest minimalisytyczna. Osobiście polecałbym Xerox Phaser 3140 ze względu na niską cenę przy zakupie i możliwośc oszczędzania później na tonerach - można w niej stosować regenerowane tonery. I przypominam, że raz zainstalowana drukarka nie wymaga od nas żadnej dalszej "opieki" - chyba ,że skończy się toner. To jednak może być co nawet pół roku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts