frontfire Posted February 7, 2012 Report Share Posted February 7, 2012 Mam problem z drukarką wielofunkcyjną hp lj-3200 ze skanerem. Kopia dokumentu lub skanowanie wychodzi z czarnym pasem z jednej strony, gdzieś do połowy kartki. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem? Jak to naprawić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted February 9, 2012 Report Share Posted February 9, 2012 Może to być objawem nieświecących się diod linijki świetlnej, która skanuje dokument. W miejscu gdzie wydruk jest czarny ze skanowania lub kopi prawdopodobnie nie świecą się diody. Można spróbować sprawdzić połaczenia elektryczne, które zasilają i przesyłają sygnał ze skanera. Niekiedy kurz i minimalne śniedzenie styków powoduje brak zasilania. Miałem taki problem - rozebrałem na elementy skaner i przetarłem styki taśm elektroniki. Po złożeniu skaner działał prawidłowo. Także czasem wina tkwi w połaczeniach, gdzie brak dobrego styku jest wrogiem drukarki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts