Jump to content

Recommended Posts

Posted
Mam takie pytanie. Czy ktoś z Was próbował drukować zdjęcia z aparatu cyfrowego na drukarce atramentowej? Jakie ma kto doswiadczenie z tym tematem, bo intresuje mnie druk w domowym zaciszu. Proszę o odpowiedzi - bardzo mnie interesuje takie własnie wykorzystanie sprzętu...
Posted
Jest taka opcja oczywiście. Obecnie dużo drukarek ma opcję bezpośredniego połączenia z aparatem choćby przez usb lub bluetooth, wybór jest naprawdę ogromny, powiedz może jaką kwotą dysponujesz to zaproponujemy konkretne modele?
Posted
Chciałbym na to przeznaczyć 400-500zł. Tylko mam pytanie czy stosuje się przy tego rodzaju druku jakieś zamienniki czy regenerację, bo chodzi głównie o koszty. Wiem, że są też drukarki czteronabojowe. Czyli jaka drukarka do 400-500zł i jakie koszty eksploatacji?
Posted
Do drukarek atramentowych masz spory wybór zamienników tuszy, najlepiej się zorientować w ich dostępności przed zakupem konkretnej drukarki. Ładne zdjęcia drukuje np. ta drukarka: https://www.drtusz.pl/drukarki-drukarki-atramentowe-epson-stylus-office-b42wd-p-1773.html, ma jednak cztery pojemniki z tuszem, ale za to zamienniki do niej są dość tanie więc na dobrą sprawę może to wyjść taniej niż zakup drukarki z dwoma atramentami z których każdy kosztuje dwa razy tyle do epsona.
Posted
Jeśli chodzi o Epsona to do zdjęć fajny jest Epson Stylus Photo PX660 - Za jej pomocą można drukować fotografie, kopiować i skanować dokumenty, jak sama nazwa wskazuje przeznaczona jest typowo do zdjęć :) Cena 400-450 zł.
Posted
A może coś od HP? np. HP Photosmart Ink Advantage eAIO K510a - kosztuje od 530 zł więc może troszke przekracza Twój budżet ale wydaje mi się całkiem fajna - Dzięki portowi na karty pamięci można drukować obrazy bezpośrednio z karty aparatu. Do tego naprawdę świetna jakość zdjęć.
Posted
Ja do drukowania zdjęć typowo poleciłbym Brother DCP-J725DW, cena około 500 zł, można drukować z kart pamięci, połączenia USB bądź Wifi, do tego jest to urządzenie wielofunkcyjne - Drukarka , ksero, skaner.
Posted
Wybór jest ogromny, lepiej gdybyś podał jakąś graniczną kwotę w gotówce. Domyślam się jednak że chodzi Ci o coś w rozsądnej cenie - może więc być Canon SLEPHY CP800 - wychylany ekran LCD, różne formaty odbitek, drukowanie z karty pamięci, aparatu i pamięci USB. Cena około 400 zł.
  • 3 months later...
Posted
Odświeżam. Czy ktoś testował może z Was L800? Bo mam opcję kupić i sobie poczytałem, że drukuje naprawdę bardzo tanio (wbudowany CISS), ale jeszcze chciałbym się dowiedzieć czy drukuje ładnie? Ma ktoś jakieś doświadczenia?
  • 2 weeks later...
Posted
Jest jeszcze pytanie o oryginalne tusze i zamienniki. Jeśli zdjęcia są bardzo ważne, do rodzinnego albumu - to wtedy oczekujemy najwyższej jakości i przede wszystkim trwałości zdjęć. A tańsze zamienniki tego nie dadzą.
  • 3 years later...
Posted

Dobrym wyborem będą drukarki Epson z systemem ITS http://www.epson.pl/inktanksystem . Modele L800, L810 i L850 przeznaczone są właśnie do zdjęć. Koszt wydruku na tych drukarkach jest  bardzo niski, a jakość wydruku rewelacyjna i trwała. Za format pocztówkowy średnio wychodzi 16 gr. za sztukę. Drukarki te mają bardzo tanie pojemniki z tuszem i łatwo się je napełnia. Warto poczytać, bo do zdjęć są idealne.

• 5 months later...
Posted

szukam drukarki atramentowej :

- codzienne użytkowanie - drukowanie tekstu

- piękny druk zdjęć,

- scan, xero

- oszczędny wydruk (biorę pod uwagę, że cena drukarki nie będzie niska)

- funkcje sieciowe, wi-fi

- duplex mile widziany

epson L-850, niestety brakuje jej funkcji sieciowych, wi-fi i duplexu. 

epson Expression Premium XP-610, drogie użytkowanie (sama drukarka dość tania)

szukam dobrego mixa tych dwóch urządzeń. Jeśli ktoś może podpowiedzieć będę wdzięczna :)