grafo Posted February 7, 2012 Report Share Posted February 7, 2012 Mam takie pytanie. Czy ktoś z Was próbował drukować zdjęcia z aparatu cyfrowego na drukarce atramentowej? Jakie ma kto doswiadczenie z tym tematem, bo intresuje mnie druk w domowym zaciszu. Proszę o odpowiedzi - bardzo mnie interesuje takie własnie wykorzystanie sprzętu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysztoff Posted February 7, 2012 Report Share Posted February 7, 2012 Jest taka opcja oczywiście. Obecnie dużo drukarek ma opcję bezpośredniego połączenia z aparatem choćby przez usb lub bluetooth, wybór jest naprawdę ogromny, powiedz może jaką kwotą dysponujesz to zaproponujemy konkretne modele? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grafo Posted February 9, 2012 Author Report Share Posted February 9, 2012 Chciałbym na to przeznaczyć 400-500zł. Tylko mam pytanie czy stosuje się przy tego rodzaju druku jakieś zamienniki czy regenerację, bo chodzi głównie o koszty. Wiem, że są też drukarki czteronabojowe. Czyli jaka drukarka do 400-500zł i jakie koszty eksploatacji? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysztoff Posted February 10, 2012 Report Share Posted February 10, 2012 Do drukarek atramentowych masz spory wybór zamienników tuszy, najlepiej się zorientować w ich dostępności przed zakupem konkretnej drukarki. Ładne zdjęcia drukuje np. ta drukarka: https://www.drtusz.pl/drukarki-drukarki-atramentowe-epson-stylus-office-b42wd-p-1773.html, ma jednak cztery pojemniki z tuszem, ale za to zamienniki do niej są dość tanie więc na dobrą sprawę może to wyjść taniej niż zakup drukarki z dwoma atramentami z których każdy kosztuje dwa razy tyle do epsona. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ona19 Posted February 10, 2012 Report Share Posted February 10, 2012 Jeśli chodzi o Epsona to do zdjęć fajny jest Epson Stylus Photo PX660 - Za jej pomocą można drukować fotografie, kopiować i skanować dokumenty, jak sama nazwa wskazuje przeznaczona jest typowo do zdjęć Cena 400-450 zł. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Invisible21 Posted February 10, 2012 Report Share Posted February 10, 2012 A może coś od HP? np. HP Photosmart Ink Advantage eAIO K510a - kosztuje od 530 zł więc może troszke przekracza Twój budżet ale wydaje mi się całkiem fajna - Dzięki portowi na karty pamięci można drukować obrazy bezpośrednio z karty aparatu. Do tego naprawdę świetna jakość zdjęć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dragon Posted February 10, 2012 Report Share Posted February 10, 2012 Ja do drukowania zdjęć typowo poleciłbym Brother DCP-J725DW, cena około 500 zł, można drukować z kart pamięci, połączenia USB bądź Wifi, do tego jest to urządzenie wielofunkcyjne - Drukarka , ksero, skaner. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin87 Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 Ja myślę że do zdjęć najlepsza będzie któraś z drukarek HP z serii Photosmart, popatrz na stronie producenta tam masz pełny wybór, ew. jeśli nie lubisz HP to może być coś Epsona, np. https://www.drtusz.pl/drukarki-drukarki-atramentowe-epson-stylus-office-b42wd-p-1773.html, model w rozsądnej cenie i z tanią eksploatacją. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
artist Posted February 13, 2012 Report Share Posted February 13, 2012 Wybór jest ogromny, lepiej gdybyś podał jakąś graniczną kwotę w gotówce. Domyślam się jednak że chodzi Ci o coś w rozsądnej cenie - może więc być Canon SLEPHY CP800 - wychylany ekran LCD, różne formaty odbitek, drukowanie z karty pamięci, aparatu i pamięci USB. Cena około 400 zł. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Puzon Posted June 9, 2012 Report Share Posted June 9, 2012 Odświeżam. Czy ktoś testował może z Was L800? Bo mam opcję kupić i sobie poczytałem, że drukuje naprawdę bardzo tanio (wbudowany CISS), ale jeszcze chciałbym się dowiedzieć czy drukuje ładnie? Ma ktoś jakieś doświadczenia? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
guruatempt Posted June 19, 2012 Report Share Posted June 19, 2012 Jest jeszcze pytanie o oryginalne tusze i zamienniki. Jeśli zdjęcia są bardzo ważne, do rodzinnego albumu - to wtedy oczekujemy najwyższej jakości i przede wszystkim trwałości zdjęć. A tańsze zamienniki tego nie dadzą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawek9967 Posted June 20, 2012 Report Share Posted June 20, 2012 kiedyś zdjęcia drukowane na zamiennikach wyblakły mi po roku, ale ważne też na jakim papierze, czasami warto dopłacić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iga83 Posted June 24, 2015 Report Share Posted June 24, 2015 Dobrym wyborem będą drukarki Epson z systemem ITS http://www.epson.pl/inktanksystem . Modele L800, L810 i L850 przeznaczone są właśnie do zdjęć. Koszt wydruku na tych drukarkach jest bardzo niski, a jakość wydruku rewelacyjna i trwała. Za format pocztówkowy średnio wychodzi 16 gr. za sztukę. Drukarki te mają bardzo tanie pojemniki z tuszem i łatwo się je napełnia. Warto poczytać, bo do zdjęć są idealne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papalina Posted November 28, 2015 Report Share Posted November 28, 2015 szukam drukarki atramentowej :- codzienne użytkowanie - drukowanie tekstu- piękny druk zdjęć,- scan, xero- oszczędny wydruk (biorę pod uwagę, że cena drukarki nie będzie niska)- funkcje sieciowe, wi-fi- duplex mile widziany epson L-850, niestety brakuje jej funkcji sieciowych, wi-fi i duplexu. epson Expression Premium XP-610, drogie użytkowanie (sama drukarka dość tania) szukam dobrego mixa tych dwóch urządzeń. Jeśli ktoś może podpowiedzieć będę wdzięczna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elementis50 Posted November 30, 2015 Report Share Posted November 30, 2015 https://www.drtusz.pl/urzadzenia-atramentowe-brother-dcp-j105-p-5674.htmlpolecam z naszego sklepu internetowego, ma wszystko czego potrzeba oprócz duplexu. Druk bardzo ekonomiczny, mega pojemne zbiorniki w atrakcyjnej cenie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts