walrog Posted October 5, 2011 Report Share Posted October 5, 2011 Witam.Mam od trzech lat kopiarkę z funkcją drukarki, Sharp AR-5316E.Byłem z niej bardzo zadowolony za niezawodność trwałość tonera itd.Do czasu jak zmieniłem system w komputerze z windows XP na Windows 7 64 bit.Ściągam ze strony Sharpa nowy sterownik który widnieje że jest dla win 7 i po instalacji nadal system nie widzi drukarki i próbuje ją cały czas na okrągło instalować Czy coś robię nie tak, czy to możliwe że firma Sharp nie zadbała o właściwe zabezpieczenie swoich klientów we właściwe sterowniki?Czy jest jakiś sposób na rozwiązanie tego?Pozdrawiam walrog. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin Janczewski Posted October 10, 2011 Report Share Posted October 10, 2011 Witam.Mam od trzech lat kopiarkę z funkcją drukarki, Sharp AR-5316E.Byłem z niej bardzo zadowolony za niezawodność trwałość tonera itd.Do czasu jak zmieniłem system w komputerze z windows XP na Windows 7 64 bit.Ściągam ze strony Sharpa nowy sterownik który widnieje że jest dla win 7 i po instalacji nadal system nie widzi drukarki i próbuje ją cały czas na okrągło instalować Czy coś robię nie tak, czy to możliwe że firma Sharp nie zadbała o właściwe zabezpieczenie swoich klientów we właściwe sterowniki?Czy jest jakiś sposób na rozwiązanie tego?Pozdrawiam walrog. Proponuję kontakt z obsługą klienta firmy Sharp:0 801 601 609 (koszt połączenia jak za połączenie lokalne)lub22 607 21 23 (opłata według taryfy) My niestety nie posiadamy dużego doświadczenia z tym modelem.Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Mundek Posted November 14, 2011 Report Share Posted November 14, 2011 Proponuję odinstalować sterownik. Zainstalować z setup`u i dopiero po instalacji podłączyć urządzenie do komputera. Może jeszcze pomóc przed instalacją wyczyszczenie rejestru windows z wpisów dotyczących tego urządzenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts