Dambag Posted February 6, 2011 Report Share Posted February 6, 2011 Witam. Dzis przydarzył mi się dziwny problem, otóz przy drukowaniu skonczył się tusz co zasygnalizowało oprogramowanie epsona, więc wymieniam czarny zgodnie z instrukcją jak to zwykle robię, od dłuższego czasu kupuje zamienniki na allegro, zawsze sx115 je wczytywał, jednak tym razem wsadziłem kolejny zamiennik i drukarka wywaliła błąd że ten tusz nie pasuje do tej drukarki, są to tusze T0711, więc wyłaczyłem drukarke, włączyłem, wsadziłem znów ten sam zamiennik i dalej to samo. Otworzyłem kolejny i też to samo. Troche poszperałem na necie i znalazłem jakiś reseter http://allegro.pl/hit-reseter-chipow-epson-wszystkie-modele-sx-dx-i1429637829.html jednak nie wiem czy będzie on przydatny żeby drukarka zaczęła czytac te otwarte zamienniki, czy po prostu mam kupić kolejne zamienniki? Bo cena resetera to prawie tyle co 10 zamienników na allegro Prosze o poradę. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin Janczewski Posted February 7, 2011 Report Share Posted February 7, 2011 Witam. Dzis przydarzył mi się dziwny problem, otóz przy drukowaniu skonczył się tusz co zasygnalizowało oprogramowanie epsona, więc wymieniam czarny zgodnie z instrukcją jak to zwykle robię, od dłuższego czasu kupuje zamienniki na allegro, zawsze sx115 je wczytywał, jednak tym razem wsadziłem kolejny zamiennik i drukarka wywaliła błąd że ten tusz nie pasuje do tej drukarki, są to tusze T0711, więc wyłaczyłem drukarke, włączyłem, wsadziłem znów ten sam zamiennik i dalej to samo. Otworzyłem kolejny i też to samo. Troche poszperałem na necie i znalazłem jakiś reseter http://allegro.pl/hi...1429637829.html jednak nie wiem czy będzie on przydatny żeby drukarka zaczęła czytac te otwarte zamienniki, czy po prostu mam kupić kolejne zamienniki? Bo cena resetera to prawie tyle co 10 zamienników na allegro Prosze o poradę. Pozdrawiam Najwidoczniej trafiła Ci się uszkodzona partia zamienników lub starsze egzemparze (im nowsza drukarka tym nowszych zbiorników potrzebuje (chodzi o daty produkcji)), także zdecydowanie polecam zakup nowych zamienników, a te bym reklamował. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dambag Posted February 7, 2011 Author Report Share Posted February 7, 2011 Tak też zrobię, więc pewnie nie potrzebnie zamówiłem ten reseter do tuszy, no ale może kiedyś się przyda. No nic serdecznie dziękuję za szybką odpowiedź Pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts